Volledig scherm
De Russisch-Canadese activist en artiest Pjotr Verzilov (rechts, naast twee leden van Pussy Riot) is halsoverkop naar een ziekenhuis in Moskou gebracht. © EPA

Woordvoerder Pussy Riot op intensive care na mogelijke vergiftiging

De Russisch-Canadese activist en artiest Pjotr Verzilov is halsoverkop naar een ziekenhuis in Moskou gebracht. De officieuze woordvoerder van de feministisch-anarchistische punkband Pussy Riot ligt op de afdeling intensive care met verschijnselen die volgens zijn familie op vergiftiging duiden.

Veronica Nikoelsjina, een lid van de groep, vertelde op de nieuwssite Meduza dat de man plotseling zijn gezichts- en spraakvermogen begon te verliezen. Verzilov is getrouwd met Nadja Tolokonnikova, een van de boegbeelden van Pussy Riot. 

Hij vestigde wereldwijd de aandacht op zich door bij de finale van het WK voetbal het veld op te rennen om te protesteren tegen het beleid van president Vladimir Poetin.

Twee leden van Pussy Riot zijn eerder deze week in Moskou opgepakt.

  1. ‘VS waarschuwden Engeland dat ze diplomatenvrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    ‘VS waarschuw­den Engeland dat ze diplomaten­vrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    Amerika heeft de Britse regering op de hoogte gebracht van haar voornemen de van het doodrijden van Harry Dunn (19) verdachte diplomatenvrouw terug te halen naar haar thuisland. De Britten maakten daar bezwaar tegen maar dat mocht niet baten. De Amerikaanse Anne Sacoolas vertrok kort na het dodelijke ongeval met gebruikmaking van de diplomatieke immuniteit van haar man en ontkwam daarmee vooralsnog aan strafrechtelijke vervolging.