Volledig scherm
Archieffoto © AFP

Zeker dertig doden bij schipbreuk Congo; 200 mensen vermist

Bij een ongeluk met een boot op het Mai-Ndombemeer, in het westen van de Democratische Republiek Congo, zijn zeker 30 mensen omgekomen. Zo'n 200 opvarenden worden nog vermist. Volgens burgemeester Simon Mbo Wemba van Inongo, een plaatsje aan het meer, werden tot nog toe 30 lichamen geborgen, onder wie 12 vrouwen, 11 kinderen en 7 mannen.

Het gaat om een voorlopige balans, aldus de burgemeester. Volgens de autoriteiten waren er meer dan 350 passagiers aan boord. Er wordt nog gezocht naar overlevenden.

De boot, een walvissloep, bevond zich volgens de autoriteiten in een vervallen staat. Een felle wind in combinatie met de te zware belading zou ervoor hebben gezorgd dat het vaartuig kapseisde. Scheepvaartongevallen zijn in de Democratische Republiek Congo schering en inslag, veelal omdat er gebruik wordt gemaakt van verouderde boten.

Volledig scherm
Het Mai-Ndombe-meer in Congo. © Google Maps
  1. Kersverse echtgenoot in coma na val van trap richting bruidssuite

    Kersverse echtgenoot in coma na val van trap richting bruidssui­te

    Een Schotse bruidegom vecht voor zijn leven nadat hij op zijn huwelijksdag op weg naar de bruidssuite met zijn armen vol cadeaus struikelde, over een balustrade viel, ernstig gewond raakte en sindsdien in coma ligt. Volgens Avril, de ontroostbare bruid, is het nog maar de vraag of haar kersverse echtgenoot Chris Mallon het gaat overleven. ‘Hij heeft ernstig rugletsel, een hersenbeschadiging en long- en hartproblemen’, meldt ze.