Volledig scherm
De zwaar beschadigde moskee in Mogadishu na de aanslag met een bomauto. © AFP

Zestien doden bij aanslagen Kenia en Somalië

Bij aanslagen door islamitische militanten in Kenia en Somalië zijn in totaal zestien doden gevallen. De Somalische terroristen van al-Shabaab hebben de verantwoordelijkheid voor beide aanvallen opgeëist.

In het grensgebied tussen beide landen kwamen acht Keniaanse politieagenten om het leven door een bermbom. Drie agenten overleefden de aanslag. Twee van hen verkeren nog in kritieke toestand.

In de Somalische hoofdstad Mogadishu kwamen ook acht mensen om het leven door een bom. Bij een eerste bom, op een drukke kruising, kwam niemand om. Kort daarna ging nog een bom af. Naast de acht doden raakten nog zestien mensen gewond.

  1. Twaalf Israëlische tieners verdacht van groepsverkrachting Britse toeriste op Cyprus

    Twaalf Israëli­sche tieners verdacht van groepsver­krach­ting Britse toeriste op Cyprus

    Twaalf Israëliërs, in leeftijd variërend van 15 tot 18 jaar, blijven nog zeker acht dagen in de cel op het Grieks-Turkse eiland Cyprus omdat ze worden verdacht van groepsverkrachting van een 19-jarige Britse toeriste. Volgens de vrouw, die vakantie vierde in de badplaats Ayia Napia, had ze een prille verhouding met één van de verdachten. Maar toen ze met hem op haar hotelkamer zat, stormden er elf vrienden binnen en werd de vrouw volgens eigen zeggen langdurig misbruikt.