Zeven verdachten gearresteerd voor aanslagen Sri Lanka

Zeven mensen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslagen die vandaag op Sri Lanka zijn gepleegd. Dat meldt minister van Defensie Ruwan Wijewardene. Het is nog niet duidelijk wie de aangehouden verdachten zijn.

Er vonden in totaal acht explosies plaats in de buitenwijk Dematagoda van de stad Colombo: drie in kerken, vier bij hotels en één in een woning waar de politie binnen viel. Zeker 190 mensen kwamen om het leven, waaronder één Nederlander. Vierhonderd mensen raakten gewond. 

Wijewardene spreekt van een terreurdaad waarvoor ,,extremistische groeperingen” verantwoordelijk zouden zijn. De politie zou tien dagen geleden landelijk hebben gewaarschuwd voor aanslagen op belangrijke kerken. De National Thowheeth Jama’ath (NTJ) zou de aanslagen hebben gepland. NTJ is een groepering radicale moslims die vorig jaar verantwoordelijk werd gehouden voor de vernieling van boeddhistische beelden.

Het zou volgens de Srilankaanse regering gaan om goed georganiseerde aanslagen. Niemand heeft nog verantwoordelijkheid voor de terreurdaden opgeëist. 

Volledig scherm
© AFP
  1. Man die echtgenote doodsloeg omdat ze klaagde over erectiestoornis veroordeeld tot levenslang

    Man die echtgenote doodsloeg omdat ze klaagde over erectie­stoor­nis veroor­deeld tot levenslang

    Een 51-jarige Brit is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf omdat hij zijn echtgenote, die therapieën tegen kwaadaardige kanker onderging, doodsloeg met een koevoet. Volgens het hof in Liverpool is David Pomphret ‘een niets ontziende moordenaar’ en ook nog een leugenaar omdat hij na zijn brute daad stelselmatig en glashard bleef ontkennen iets met de dood van de Ann Marie (49) te maken te hebben.