Zeven verdachten gearresteerd voor aanslagen Sri Lanka

Zeven mensen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslagen die vandaag op Sri Lanka zijn gepleegd. Dat meldt minister van Defensie Ruwan Wijewardene. Het is nog niet duidelijk wie de aangehouden verdachten zijn.

Er vonden in totaal acht explosies plaats in de buitenwijk Dematagoda van de stad Colombo: drie in kerken, vier bij hotels en één in een woning waar de politie binnen viel. Zeker 190 mensen kwamen om het leven, waaronder één Nederlander. Vierhonderd mensen raakten gewond. 

Wijewardene spreekt van een terreurdaad waarvoor ,,extremistische groeperingen” verantwoordelijk zouden zijn. De politie zou tien dagen geleden landelijk hebben gewaarschuwd voor aanslagen op belangrijke kerken. De National Thowheeth Jama’ath (NTJ) zou de aanslagen hebben gepland. NTJ is een groepering radicale moslims die vorig jaar verantwoordelijk werd gehouden voor de vernieling van boeddhistische beelden.

Het zou volgens de Srilankaanse regering gaan om goed georganiseerde aanslagen. Niemand heeft nog verantwoordelijkheid voor de terreurdaden opgeëist. 

Volledig scherm
© AFP