Zorgen om enorm trillende Merkel in Berlijn: ‘Na drie glazen water ging het weer’

videoBij de officiële ontvangst van de nieuwe Oekraïense president Volodimir Zelenski in Berlijn begon bondskanselier Angela Merkel plotseling enorm te trillen. 

Haar hele lichaam trilde tijdens het spelen van het Duitse volkslied. Het duurde uiteindelijk niet lang, maar zorgde voor veel ongerustheid over de gezondheid van de 64-jarige Merkel, die al sinds 2005 de regeringsleider van de Bondsrepubliek is.

Na afloop zei Merkel geruststellend dat het weer goed met haar gaat, nadat ze drie glazen water had gedronken. ,,Dat had ik blijkbaar nodig”, zei ze. Volgens Duitse media heeft Merkel eerder in soortgelijke situaties last gehad van trillingen. Dat kwam toen volgens haar medewerkers ook door hitte en watertekort.

Volledig scherm
Angela Merkel en de Oekraïense president vandaag in Berlijn. © REUTERS
  1. Twaalf Israëlische tieners verdacht van groepsverkrachting Britse toeriste op Cyprus

    Twaalf Israëli­sche tieners verdacht van groepsver­krach­ting Britse toeriste op Cyprus

    Twaalf Israëliërs, in leeftijd variërend van 15 tot 18 jaar, blijven nog zeker acht dagen in de politiecel op het Grieks-Turkse eiland Cyrpus, omdat ze worden verdacht van groepsverkrachting van een 19-jarige Britse toeriste. Volgens de vrouw, die vakantie vierde in de badplaats Ayia Napia, had ze een prille verhouding met één van de verdachten. Maar toen ze met hem op haar hotelkamer zat, stormden zijn elf vrienden binnen waarna de vrouw volgens eigen zeggen langdurig werd misbruikt.