Een man huilend bij een graf in Manaus, Brazlië. Begraafplaatsen gingen afgelopen weekend weer open voor bezoekers voor het eerst tijdens de coronapandemie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een man huilend bij een graf in Manaus, Brazlië. Begraafplaatsen gingen afgelopen weekend weer open voor bezoekers voor het eerst tijdens de coronapandemie. © AFP

Zuid-Amerika smeekt om vaccins: coronagolf eist recordaantallen doden, veel jongeren slachtoffer

Veel Zuid-Amerikaanse landen hebben al weken te maken met recordaantallen coronapatiënten en -doden. De zorg kraakt, vaccinatie zou een deel van de oplossing kunnen zijn maar verloopt traag. Daarbij zijn ook jongeren steeds vaker het slachtoffer van Covid-19.

  1. Israël voert luchtaanval uit op Gaza na brandballonnen
    VIDEO

    Israël voert luchtaan­val uit op Gaza na brandbal­lon­nen

    Israël heeft vannacht een luchtaanval uitgevoerd op de Gazastrook. Het Israëlische leger bevestigde de aanval, nadat Hamas beweerde dat een vliegtuig een Palestijns trainingskamp zou hebben aangevallen. Het gaat om de eerste aanval vanuit Israël sinds vorige maand een wapenstilstand werd afgesproken na elf dagen van aanvallen over en weer. De aanval zou een reactie zijn op de ‘brandballonnen’ die gisteren vanuit de Gazastrook werden opgelaten.