V.l.n.r.: De Franse president Emmanuel Macron, de Italiaanse premier Giuseppe Conte, premier Joseph Muscat van Malta en de premier van Portugal Antonio Costa op de MED7-top.
Volledig scherm
V.l.n.r.: De Franse president Emmanuel Macron, de Italiaanse premier Giuseppe Conte, premier Joseph Muscat van Malta en de premier van Portugal Antonio Costa op de MED7-top. © EPA

Zuid-Europese landen akkoord over klimaat, niet over migratie

Zeven Zuid-Europese landen (Italië, Frankrijk, Malta, Cyprus, Spanje, Griekenland en Portugal) zijn vrijdag in Malta tot een akkoord genomen om in 2050 tot een CO2-uitstoot van nul te komen. Over de opvang van migranten is daarentegen nog steeds veel verdeeldheid tussen de landen.

  1. Topviroloog vernietigend over coronabeleid in België: ‘Dit is een recept voor een ramp’

    Topviro­loog vernieti­gend over coronabe­leid in België: ‘Dit is een recept voor een ramp’

    Topviroloog Marc Van Ranst, die geen deel meer uitmaakt van het adviesorgaan in België, uit in een bericht op sociale media zijn ongenoegen over de ‘we zijn het beu’-modus en ‘we moeten leren leven met het virus’-boodschap van de beleidsmakers. Hij pleit voor het scherpstellen van de maatregelen. ,,We hebben nood aan een nieuw contract dat de puntjes op de i zet, niet aan mensen die het draagvlak ondergraven door in open brieven te stellen dat de maatregelen erger zijn dan de kwaal.”