Volledig scherm
© Getty Images

'Al gesprekken gaande over CL-finale in New York'

In Spanje is er verzet tegen het spelen van La Liga-wedstrijden in de Verenigde Staten, maar volgens mediamagnaat Jaume Roures van Mediapro beweegt ook de Europese voetbalbond UEFA die kant op. ,,Er zijn gesprekken gaande over de haalbaarheid om de finale van de Champions League in New York te houden'', aldus Roures tegen Catalunya Rádio. 

Girona FC, dat drie jaar geleden nog in financiële problemen verkeerde, wil na een verzoek van La Liga de thuiswedstrijd tegen FC Barcelona op 27 januari in Miami houden. Roures juicht dat toe. ,,Het zal Girona niet alleen direct financieel voordeel opleveren, de club zal ook wereldwijde media-aandacht krijgen.'' 

Volledig scherm
© getty
  1. Klopp weer kritisch op Nations League: De spelers gaan uiteindelijk kapot

    Klopp weer kritisch op Nations League: De spelers gaan uiteinde­lijk kapot

    Jürgen Klopp heeft nogmaals uitgehaald naar de Nations League. De Liverpool-trainer vindt de landencompetitie te belastend voor topvoetballers. ,,De spelers zijn de ziel van het voetbal en als ze niet genoeg hersteltijd krijgen, gaan ze uiteindelijk kapot. Ik kan me voorstellen dat het voor veel trainers en toeschouwers spannend is, maar voor ons als clubtrainers is het moeilijk”, aldus de coach tegenover de Duitse tv-zender ZDF.