Timo Werner in duel met Toby Alderweireld. Patrick Schick speelt met een ander logo op zijn shirt op de achtergrond.
Volledig scherm
Timo Werner in duel met Toby Alderweireld. Patrick Schick speelt met een ander logo op zijn shirt op de achtergrond. © BSR Agency

Alle Leipzig-spelers in de return wel met het goede shirt

RB Leipzig won woensdagavond met 1-0 bij Tottenham Hotspur maar liet de televisiekijker ook met een vraag achter: waarom droeg de ploeg van trainer Julian Nagelsmann verschillende shirts? 

Sommige spelers hadden een shirt met groot zwart-wit logo, andere droegen het shirt met het traditionele rood-gele logo. Onderzoek van Britse media geeft antwoord: er waren onvoldoende originele shirts voorhanden en daardoor zag Leipzig zich genoodzaakt met verschillende tricots aan te treden. ,,Op weg vanuit het hotel kwamen we erachter dat niet alle tenues compleet waren. Voor sommigen was het shirt met het juiste embleem niet meegenomen in de bus. We konden het ook niet op tijd oplossen", zei Nagelsmann.

Voor het einde van de eerste helft waren de goede shirts alsnog bezorgd in de kleedkamer van Leipzig. In de tweede helft speelde iedereen van de Duitse ploeg met het originele logo. ,,Alles is snel opgelost. In de return in Duitsland zullen we gewoon met alle juiste shirts spelen.”

Het Leipzig-team voor de wedstrijd, met dus een paar spelers met een zwart-wit  logo i.p.v. het originele Red Bull logo.
Volledig scherm
Het Leipzig-team voor de wedstrijd, met dus een paar spelers met een zwart-wit logo i.p.v. het originele Red Bull logo. © BSR Agency