Volledig scherm
© Mischa Keemink 2017

‘Als ik deze goal niet kreeg, was ik er wat aan gaan doen’

Met enige voldoening constateerde Excelsior-back Milan Massop na de derby met Sparta (1-1 gelijkspel) dat de openingstreffer nog altijd op zijn naam staat, ook al werd zijn schot nog van richting veranderd door verdediger Sander Fischer. ,,Anders was ik er echt wat aan gaan doen.”

In Excelsiors eerste wedstrijd, uit bij Willem II (1-2 zege), dacht de linksachter ook al een doelpunt te maken, maar deze kwam uiteindelijk op naam van de Tilburgse doelman Timon Wellenreuther, die de tegen de paal gekopte bal ongelukkig in eigen doel werkte. ,,Dit is voor niemand leuk”, zei hij toen al. ,,Hij wil dat eigen doelpunt niet, en ik wil juist graag scoren.”

Een moment dat nog wel even is blijven hangen. ,,Ik heb er weken van gebaald”, klinkt het nu serieus. ,,Het zijn toch statistieken. Natuurlijk word je als verdediger niet afgerekend op doelpunten. Maar als mensen zien dat je er veel maakt, kan je wel lekker verdienen.” Hij lacht. ,,En het is sowieso lekker om een doelpuntje te maken. Deze is wel duidelijk voor mij. Hij ging richting de goal, die andere was er zonder die keeper uitgegaan.”