Volledig scherm
Arjan Swinkels © BSR/SOCCRATES

Arjan Swinkels verlengt contract bij in onzekerheid verkerend KV Mechelen

Arjan Swinkels heeft zijn aflopende contract bij KV Mechelen met één jaar verlengd. Met die club dwong de in Goirle woonachtige Swinkels afgelopen seizoen promotie af en won hij de beker, maar het is nog niet duidelijk of hij komend seizoen daadwerkelijk op het hoogste niveau van België actief zal zijn.

KV Mechelen hangt nog een zware straf boven het hoofd wegens vermeende matchfixing in het verleden. De tuchtcommissie van de Belgische voetbalbond oordeelde een aantal weken geleden dat Mechelen moet worden teruggezet naar het tweede niveau en komend seizoen geen Europees voetbal mag spelen. De club van Swinkels is in beroep gegaan bij het Belgische Arbitragehof voor de Sport, deze zaak dient eind juni. Ondanks alle onzekerheid heeft de uit Moergestel afkomstige verdediger er toch voor gekozen zijn contract te verlengen. 

Swinkels speelt al enkele jaren in België. Afgelopen seizoen voor KV Mechelen, daarvoor kwam hij uit voor Beerschot Wilrijk. Ook speelde hij 2,5 seizoen voor Lierse SK. Zijn voetbalcarrière begon hij bij Willem II, waar hij in zeven seizoenen uitgroeide tot een echte publiekslieveling.