Volledig scherm
Trent Sainsbury. © AFP

Australisch PSV-duo begint met uitglijder aan Azië Cup

Australië is de Azië Cup begonnen met een beschamende 1-0 nederlaag tegen Jordanië. De titelverdediger kreeg in de 26ste minuut van de wedstrijd de enige goal tegen. Anas Bani Yaseen werd de matchwinner.

Bij Australië kregen de PSV‘ers Trent Sainsbury en Aziz Behich een basisplaats toebedeeld. Door de nederlaag is hun ploeg meteen veroordeeld tot een inhaalrace in Groep B van de Azië Cup. Alleen de nummers 1 en 2 gaan rechtstreeks door, samen met de vier beste nummers 3. In totaal zijn er zes groepen van vier landen. Er is dus nog genoeg om voor te spelen tegen de andere groepsgenoten.

Australië en Jordanië zitten in de groep met Syrië en Palestina. De Verenigde Arabische Emiraten, dat het toernooi ook organiseert dit jaar, opende zaterdag het toernooi met een 1-1 gelijkspel tegen Bahrein.

Volledig scherm
Aziz Behich. © Getty Images
Volledig scherm
Yousaf Rawashdeh haalt de bal fraai uit de lucht. Rechts PSV‘er Aziz Behich. © AFP
  1. Sunderland-keeper Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’
    Interview

    Sunderland-kee­per Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’

    De Amsterdamse doelman Robbin Ruiter (32) maakte in de zomer van 2017 transfervrij de overstap van FC Utrecht naar Sunderland. Met de zesvoudig kampioen van Engeland degradeerde Ruiter vorig seizoen naar de League One, maar komende zondag kunnen The Black Cats terugkeren naar het Championship als op Wembley wordt gewonnen van Charlton Athletic. ,,De trouwe fans van deze club verdienen promotie.”