Volledig scherm
Krassimir Balakov. © BSR Agency

Balakov nieuwe bondscoach van Bulgarije

De voormalige Bulgaarse international Krassimir Balakov wordt de nieuwe bondscoach van Bulgarije. De 53-jarige oud-voetballer zal op 7 juni bij de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië voor het eerst op de bank plaatsnemen, meldt de Bulgaarse voetbalbond BFU.

“Ik ben zeer tevreden dat een van de grootste namen uit de Bulgaarse sportgeschiedenis een langdurige overeenkomst als bondscoach heeft gesloten”, zei Borislav Mihailov van de BFU.

Balakov kwam als speler uit voor onder meer Sporting en VfB Stuttgart en speelde 92 wedstrijden voor Bulgarije. Hij volgt Petar Hoebsjev op en moet zijn land voor het eerst sinds 2004 naar het EK leiden.

  1. Legendes ManUnited en Bayern spelen replay historische CL-finale
    Fotoserie

    Legendes ManUnited en Bayern spelen replay histori­sche CL-finale

    Twintig jaar na één van de meest krankzinnige ontknopingen in een Champions League-finale stonden de clubs van toen, Bayern München en Manchester United, opnieuw tegenover elkaar in een benefietduel. Onder anderen Jaap Stam, David Beckham, Peter Schmeichel en Ole Gunnar Solskjaer maakten hun opwachting bij de ‘legends’ van United. Roy Makaay, Lothar Matthäus, Stefan Effenberg, Giovanne Elber deden mee bij Bayern.