Volledig scherm

Barcelona onthult eind augustus stadion én standbeeld voor Cruijff

Barcelona komt eind augustus met een dubbel eerbetoon aan Johan Cruijff. Niet alleen wordt het Estadi Johan Cruyff officieel geopend, ook komt er een standbeeld bij Nou Camp van de legendarische nummer 14.

Al eerder werd bekend dat er naast Camp Nou een klein stadion zou komen waar het tweede elftal en de vrouwenploeg (met Lieke Martens en Stefanie van der Gragt) gaan spelen. Nu is duidelijk dat dat Estadi Johan Cruyff op 27 augustus wordt geopend met een wedstrijd tussen de Onder-19-teams van Barcelona en Ajax, de twee ploegen waarvan de in maart 2016 overleden Cruijff een icoon is.

Een dag eerder, op 27 augustus, onthult de club bovendien een standbeeld van de ex-sterspeler en -trainer.

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.