Benfica maakt geen fout en verovert Portugese landstitel

SamenvattingBenfica heeft zich vanavond voor de 37ste keer gekroond tot kampioen van Portugal. De ploeg uit Lissabon ging de laatste speelronde in met twee punten voorsprong op concurrent FC Porto. In eigen huis werd het nooit spannend tegen middenmoter Santa Clara: 4-1.

Na een kwartier zette Haris Seferovic de topclub uit Lissabon op voorsprong. Toptalent João Félix en Portugees international Rafa Silva zorgden ervoor dat Benfica met een comfortabele voorsprong ging rusten en de voorbereidingen op het kampioensfeest konden beginnen. Na de pauze tekende Seferovic met zijn 23ste doelpunt in de Liga NOS voor het slotakkoord. Benfica veroverde de vijfde landstitel in zes jaar in stijl: het attractieve spel - met tal van jeugdige talenten - leidde tot liefst 103 competitietreffers. 

FC Porto, regerend kampioen, won in een heetgebakerd duel in de slotfase van Sporting Lissabon, de ploeg van Marcel Keizer. Tijdens dit duel werden liefst acht gele en twee rode kaarten uitgedeeld. De Mexicaan Héctor Herrera besliste vlak voor tijd de wedstrijd in het voordeel van FC Porto (2-1). Dat mocht niet baten aangezien Benfica dus won en daarmee de voorsprong van twee punten behield.

Volledig scherm
Topschutter Haris Seferovic was in het kampioensduel tweemaal trefzeker. © AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© AP