Karim Benzema.
Volledig scherm
Karim Benzema. © REUTERS

Benzema over verschil met Giroud: ‘Je verwart Formule 1 toch ook niet met karten?’

Karim Benzema doet maar weer eens stof opwaaien in Frankrijk. Dit keer was collega-aanvaller Olivier Giroud, die al jaren de voorkeur krijgt bij het nationale elftal, het slachtoffer. ,,Je verwart Formule 1 toch ook niet met karten? En dan ben ik nog aardig”, zo verklaarde de spits van Real Madrid het klasseverschil met Chelsea-aanvaller én landgenoot Giroud. 

Benzema richtte in een gesprek met influencer Mohammed Henni zijn pijlen op Giroud, die bij de Franse nationale ploeg al jaren spits nummer één. Op de vraag wat Benzema, sinds 2015 persona non grata bij de Haantjes, vindt van Giroud zegt Benzema onbewogen. ,,Je verwart Formule 1 toch ook niet met karten? Ik weet dat ik de F1 ben. En dan ben ik nog aardig. Giroud in de spits als afspeelpunt, het werkt wel op een of andere manier. Omdat Griezmann en Mbappé met hun snelheid rondom hem kunnen bewegen. Maar spectaculair is het allemaal niet. En vindt iedereen het leuk om naar te kijken? Dat weet ik niet...” 

De laatste interland van Benzema dateert van 8 oktober 2015, vlak daarna raakte hij betrokken bij een afpersingszaak. Zijn landgenoot en collega bij ‘Les Bleus’, Mathieu Valbuena, moest 150.000 euro betalen om te voorkomen dat een seksvideo openbaar zou worden gemaakt. Benzema werd ervan beticht deel te hebben genomen aan die chantage. De Franse spits moet binnenkort wellicht met vijf andere personen voor de rechter verschijnen. 

Omdat Benzema eerder ook al enkele stevige snelheidsovertredingen liet optekenen en de pers haalde voor een betaling aan een minderjarige prostituee, weerden bondscoach Didier Deschamps en voorzitter Noël Le Graët hem vijf jaar geleden definitief uit de selectie. Giroud profiteerde en werd spits nummer één. 

Algerije

Griezmann en Giroud.
Volledig scherm
Griezmann en Giroud. © EPA

Jarenlang werd er heen en weer gegooid met modder, vooral voorzitter Le Graët kreeg enkele keren de wind van voren. Sinds vorig jaar verkondigde Benzema plots dat hij misschien wel voor de nationale ploeg van Algerije wil spelen. ,,Je weet toch dat ík, en ík alleen, beslis wanneer mijn internationale carrière over is?”, vertelde hij daarover. ,,Als je vindt dat ik klaar ben met Frankrijk, laat me dan aantreden voor een ander land waar ik speelgerechtigd kan zijn.”

Benzema doelde op Algerije, waar zijn ouders zijn geboren. Een lastige kwestie, aangezien hij al 81 caps heeft bij Frankrijk. Enkel in uitzonderlijke gevallen laat de FIFA zo’n switch toe, en het ziet er niet uit dat de wereldvoetbalbond dat licht op groen zet.