Volledig scherm
Bologna viert feest. © EPA

Bologna speelt zich zonder Dijks nagenoeg veilig in Serie A

De voetballers van Bologna hebben een voorschot genomen op een langer verblijf in de Serie A. Ze boekten zonder de geschorste Mitchell Dijks een overtuigende zege op Parma: 4-1.

Riccardo Orsolini, Erick Pulgar en Francisco Sierralta scoorden na rust voor de thuisploeg. Keeper Luigi Sepe van Parma werkte een inzet van Lyanco in eigen doel. Met twee duels te gaan staat Bologna nu vijf punten boven de degradatiestreep. Roberto Inglese tekende bij een achterstand van 3-0 voor de enige treffer van Parma, dat het laatste half uur met tien man speelde. Bruno Alves werd met twee gele kaarten van het veld gestuurd.

Bologna kon de zege goed gebruiken. De club heeft nog een zwaar programma. Bologna gaat volgende week op bezoek bij Lazio en sluit de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Napoli.

  1. Legendes ManUnited en Bayern spelen replay historische CL-finale
    Fotoserie

    Legendes ManUnited en Bayern spelen replay histori­sche CL-finale

    Twintig jaar na één van de meest krankzinnige ontknopingen in een Champions League-finale stonden de clubs van toen, Bayern München en Manchester United, opnieuw tegenover elkaar in een benefietduel. Onder anderen Jaap Stam, David Beckham, Peter Schmeichel en Ole Gunnar Solskjaer maakten hun opwachting bij de ‘legends’ van United. Roy Makaay, Lothar Matthäus, Stefan Effenberg, Giovanne Elber deden mee bij Bayern.