Volledig scherm
Erwin Koeman. © REUTERS

Bondscoach Erwin Koeman doet goede zaken met Oman

Bondscoach Erwin Koeman heeft met de nationale voetbalploeg van Oman in de WK-kwalificatiereeks een nipte zege geboekt op India. Oman was in Muscat met 1-0 te sterk voor de Indiërs.

Mohsin Al Ghassani maakte in de 33e minuut het doelpunt. In de zevende minuut had Al Ghassani nog een penalty gemist. Oman staat tweede in groep E van het Aziatische kwalificatietoernooi voor het WK, met een punt minder dan Qatar.

De Qatarezen mogen als gastland automatisch meedoen aan de mondiale eindronde van 2022. Het land is is toch actief in het kwalificatietoernooi omdat de uitslagen ook meetellen voor het Aziatische kampioenschap van 2023. Qatar won eerder op de dag met 1-0 van Afghanistan.

Koeman heeft met Oman vier van de vijf kwalificatiewedstrijden gewonnen. Van Qatar werd met 2-1 verloren.

 1. Jij bepaalt: wordt het Ziyech of gewoon Messi?
  Wereldelftal

  Jij bepaalt: wordt het Ziyech of gewoon Messi?

  Het voetbaljaar leverde weer zo veel moois op. Het swingende Liverpool, dat de Champions League veroverde. Ajax, dat maar net een finaleplaats misliep. Oranje, dat bijna de eerste Nations League won. Op deze site vragen wij je hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2019. Welke elf spelers zou jij opstellen? En welke trainer moet deze ploeg leiden? Stemmen kan vanaf nu tot en met 31 december. De uitslag verschijnt vervolgens online.
 2. De nominaties voor het wereldelftal van het jaar 2019

  De nominaties voor het wereldelf­tal van het jaar 2019

  Het voetbaljaar leverde weer zo veel moois op. Het swingende Liverpool, dat de Champions League veroverde. Ajax, dat maar net een finaleplaats misliep. Oranje, dat bijna de eerste Nations League won. Op deze site vragen wij uw hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2019. Welke elf spelers zou u opstellen? En welke trainer moet deze ploeg leiden? Stemmen kan vanaf nu tot en met 31 december. De uitslag verschijnt vervolgens online en op 2 januari ook in deze krant. Stem via deze link! Bekijk hieronder de nominaties