Volledig scherm
Martin Reim: weg als coach van Estland. © EPA

Bondscoach Estland neemt ontslag na zeperd in Duitsland

EK-groep OranjeEen week na de recordnederlaag van 8-0 tegen Duitsland moet Estland op zoek naar een nieuwe bondscoach. Martin Reim heeft zijn ontslag ingediend. De rest van de technische staf is solidair met de trainer en stapt ook op.

De Estse voetbalbond accepteerde maandagavond in een buitengewone vergadering het ontslag van alle stafleden. "Na de zeer pijnlijke nederlaag is dit een logisch gevolg. Er zou een sfeer ontstaan waarin geen ruimte meer was voor fouten en dat zou het team niet vooruit helpen", zegt Reim in een verklaring.

Sinds 2016 werkte Reim als bondscoach van Estland. Hij won met zijn ploeg 13 van de 36 interlands en is daarmee de meest succesvolle bondscoach van Estland, meldt de bond zelf. 

Vorige week dinsdag walste Duitsland in Mainz bij een EK-kwalificatiewedstrijd over Estland heen. De 8-0 betekende de grootste nederlaag ooit voor de Estse nationale ploeg. Estland en Duitsland zitten bij het Nederlands elftal in kwalificatiepoule C. Op 9 september speelt Oranje in Tallinn tegen Estland.

  1. Mourinho bij Spurs: ‘Ik was altijd al bescheiden, jullie begrepen dat alleen niet’
    VIDEO

    Mourinho bij Spurs: ‘Ik was altijd al bescheiden, jullie begrepen dat alleen niet’

    José Mourinho zegt geleerd te hebben van de dingen die hij verkeerd heeft gedaan in zijn carrière. Zonder specifiek Manchester United, waar hij ruziënd ontslagen werd, te noemen zei de nieuwe coach van Tottenham Hotspur: ,,Ik realiseer me dat ik tijdens mijn carrière fouten heb gemaakt, maar ik zal niet dezelfde fouten maken. Ik zal nieuwe fouten maken”, aldus de Portugees tijdens zijn eerste persconferentie bij de Londense club.