Volledig scherm
Cristiano Ronaldo en Joao Moutinho. © EPA

Bondscoach Santos: Cristiano speelt gewoon tegen Litouwen en Luxemburg

Cristiano Ronaldo is fit genoeg om de komende dagen met Portugal te voetballen tegen Litouwen en Luxemburg. Dat zei bondscoach Fernando Santos. 

Bij Juventus zijn er de laatste wedstrijden wat twijfels rond de gesteldheid van de sterspeler. Afgelopen zondag haalde Juve-trainer Maurizio Sarri de aanvaller al na 55 minuten naar de kant in het duel met AC Milan. Zo vroeg werd Ronaldo bij de club niet eerder gewisseld. Volgens Sarri heeft de speler fysieke problemen, onder andere met een knie. Ronaldo was niet gediend van de wissel.

,,Hij is fit en hij speelt", aldus Santos. ,,Anders had ik hem niet opgeroepen. Over Ronaldo is altijd het nodige te doen, ook als er eigenlijk niets aan de hand is. Hij is de beste speler van de wereld, dan wordt er veel over je gepraat."

Portugal speelt donderdagavond tegen Litouwen en zondagavond bij Luxemburg. De Portugezen staan tweede in groep B, met één punt voorsprong op Servië.

Volledig scherm
Cristiano Ronaldo is het niet eens met zijn wissel. © REUTERS
 1. Jij bepaalt: wordt het Ziyech of gewoon Messi?
  Wereldelftal

  Jij bepaalt: wordt het Ziyech of gewoon Messi?

  Het voetbaljaar leverde weer zo veel moois op. Het swingende Liverpool, dat de Champions League veroverde. Ajax, dat maar net een finaleplaats misliep. Oranje, dat bijna de eerste Nations League won. Op deze site vragen wij je hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2019. Welke elf spelers zou jij opstellen? En welke trainer moet deze ploeg leiden? Stemmen kan vanaf nu tot en met 31 december. De uitslag verschijnt vervolgens online.
 2. De nominaties voor het wereldelftal van het jaar 2019

  De nominaties voor het wereldelf­tal van het jaar 2019

  Het voetbaljaar leverde weer zo veel moois op. Het swingende Liverpool, dat de Champions League veroverde. Ajax, dat maar net een finaleplaats misliep. Oranje, dat bijna de eerste Nations League won. Op deze site vragen wij uw hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2019. Welke elf spelers zou u opstellen? En welke trainer moet deze ploeg leiden? Stemmen kan vanaf nu tot en met 31 december. De uitslag verschijnt vervolgens online en op 2 januari ook in deze krant. Stem via deze link! Bekijk hieronder de nominaties