Volledig scherm
Jonathan de Guzman in duel met Thorgan Hazard. © Silas Stein/dpa

Borussia Mönchengladbach pakt punt bij Eintracht Frankfurt

Borussia Mönchengladbach heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd bij Eintracht Frankfurt: 1-1. De nummer drie uit de Bundesliga komt daarmee op zeven punten van koploper Borussia Dortmund en op vijf punten van Bayern München. 

Borussia Dortmund speelt morgenavond nog bij hekkensluiter FC Nürnberg. Eintracht Frankfurt blijft met 34 punten hangen op de zesde plaats.

Hoewel de bezoekers in de eerste helft het betere van het spel hadden, kwam Eintracht vlak voor rust op voorsprong. Uit een voorzet van Jonathan de Guzman kon Danny da Costa de bal binnentikken. Pas in de slotfase van de tweede helft kwam Mönchengladbach op gelijke hoogte. Denis Zakaria ontsnapte bij Makoto Hasebe en De Guzman en maakte gelijk.

De Guzman speelde de hele wedstrijd bij Eintracht, Jetro Willems kwam in de tweede helft in het veld.

  1. ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’
    Battle of Britain

    ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’

    Terwijl Manchester City zich ten koste van Swansea (2-3) plaatste voor de halve finales van de FA Cup, heroverde Liverpool ondanks een slippertje van Virgil van Dijk de koppositie door met 1-2 te winnen bij Fulham. Een mentaal voordeeltje? Gerard Wiekens (ex-Manchester City) en Erik Meijer (ex-Liverpool) laten de komende weken op deze site hun licht schijnen op de bloedstollende titelstrijd in de Premier League.