Volledig scherm
Peter Bosz blijft bij Leverkusen. © BSR Agency

Bosz blijft twee jaar langer trainer van Leverkusen

Trainer Peter Bosz heeft zijn contract bij Bayer Leverkusen met twee jaar verlengd. De 56-jarige Bosz ligt nu tot medio 2022 vast bij de Duitse club, die het seizoen hervat als nummer 6 van de Bundesliga. Zowel Bosz als de clubleiding had de afgelopen weken al laten blijken dat contractverlenging aanstaande was.

,,We zijn zeer tevreden met het werk van Peter”, zei directeur Fernando Carro. ,,Hij heeft dezelfde ambitie als wij, namelijk aantrekkelijk en vooral succesvol voetbal spelen.” Naast Bosz verlengden ook zijn vaste assistent Hendrie Krüzen en fysieke trainer Terry Peters (ex-Heerenveen) hun contract tot medio 2022.

,,We geloven in dit team en in deze club”, aldus de hoofdtrainer. ,,Er is hier veel mogelijk.” Volgens technisch directeur Rudi Völler past Bosz perfect bij Leverkusen. ,,In elke training en elke wedstrijd zie je zijn hand terug. Bayer Leverkusen staat voor agressief en dominant voetbal, met veel snelheid en plezier. Dat past bij de filosofie van Peter Bosz.”

De trainer uit Apeldoorn, die eerder bij onder meer Vitesse, Ajax en Borussia Dortmund werkte, ging eind 2018 bij Leverkusen aan de slag. Bosz leidde de ploeg naar de vierde plaats in de Bundesliga en daarmee naar een plek in de Champions League. Halverwege dit seizoen heeft Leverkusen negen punten achterstand op koploper RB Leipzig. Als nummer 3 uit de Champions League stroomde Leverkusen door naar de knock-outfase van de Europa League.