Volledig scherm
Richarlison juicht na een goal namens Everton tegen Southampton. © Getty Images

Braziliaans international Richarlison verlengt contract bij Everton tot 2024

Het zijn zware tijden voor de supporters van Everton, de huidige nummer 17 in de Premier League. Vanavond had de club uit Liverpool eindelijk weer eens goed nieuws. Het contract van de Braziliaanse aanvaller Richarlison (22) is verlengd tot medio 2024. 

Richarlison maakte in de zomer van 2018 voor 39 miljoen euro de overstap naar Everton, dat hem overnam van Watford. Die club troefde Ajax in 2017 af in de strijd om de Braziliaanse aanvaller. Richarlison was vorig seizoen goed voor 14 goals in 38 duels voor Everton. Dit seizoen scoorde hij tot op heden zeven keer in zestien wedstrijden. Richarlison maakte in september vorig jaar zijn debuut voor de nationale ploeg van Brazilië, waarvoor hij zes keer scoorde in zijn eerste zeventien interlands. Afgelopen zomer scoorde hij nog in de finale om de Copa América, waarin gastland Brazilië met 3-1 won van Peru.

Ondanks de goals van Richarlison staat Everton op een zeer teleurstellende zeventiende plaats in de Premier League, al is de achterstand op nummer vijf Tottenham Hotspur momenteel slechts zes punten. Everton heeft wel een zwaar programma in december. Na de 2-1 nederlaag bij Leicester City van afgelopen zondag wacht woensdagavond de Merseyside-derby bij koploper Liverpool. Daarna wachten voor de kerst nog duels met Chelsea (thuis), Manchester United (uit) en Arsenal (thuis).

Volledig scherm
© BSR Agency