Borussia Dortmund-directeur Hans-Joachim Watzke.
Volledig scherm
Borussia Dortmund-directeur Hans-Joachim Watzke. © EPA

Bundesliga loopt mogelijk 750 miljoen euro mis: ‘Grootste crisis ooit’

Het Duitse voetbal vreest voor de enorme financiële gevolgen van de coronacrisis. Mocht het inderdaad zover komen dat het seizoen niet kan worden afgemaakt, dan lopen de 36 clubs uit de eerste en tweede Bundesliga een bedrag van zo’n 750 miljoen euro mis.

Het enorme bedrag kwam vandaag naar buiten via persbureau DPA. Bronnen binnen de DFL (Deutsche Fussball Liga) hebben bevestigd dat er driekwart miljard euro op het spel staat. De clubs in Duitsland blijken namelijk niet verzekerd voor de financiële schade die ontstaat als de tv-inkomsten straks mogelijk wegvallen.

Als de laatste negen speelrondes niet meer kunnen afgewerkt, dan loopt de Liga 370 miljoen euro aan tv-geld mis. Tel daar de verminderde recettes en sponsorinkomsten bij op en je komt op een totaalbedrag van zo’n 750 miljoen euro.

Karl-Heinz Rummenigge.
Volledig scherm
Karl-Heinz Rummenigge. © REUTERS

Geen wonder dat er vrijdag in Duitsland zo lang werd gewacht met de beslissing om de competitie stil te leggen. Het verklaart ook waarom Bayern München-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge vlak daarvoor nog riep dat ‘het uiteindelijk om de financiën ging’.

Na het besluit van de DFL toonde ook Borussia Dortumd-directeur Hans-Joachim Watzke zich meteen bezorgd. ,,Het Duitse profvoetbal bevindt zich in de grootste crisis van zijn geschiedenis’’, stelde hij.

De 36 profclubs komen maandag bij elkaar om over de gevolgen van de crisis te praten.

Het stadion van Union Berlin, dat vanavond tegen Bayern München had moeten spelen, blijft dicht.
Volledig scherm
Het stadion van Union Berlin, dat vanavond tegen Bayern München had moeten spelen, blijft dicht. © BSR Agency