Volledig scherm
© AFP

Canada in kwartfinale Gold Cup na monsterzege op Cuba

Gold CupCanada heeft de kwartfinale bereikt van de Gold Cup na een monsterzege op Cuba. De Cubanen werden met maar liefst 7-0 opzij gezet door de gretige Canadezen.

De score werd al na vier minuten geopend door Jonathan David. Een kwartier later verdubbelde Lucas Cavallini de score door een bal op de doellijn binnen te lopen. Cavallini was de grote man tijdens de eerste helft, want hij scoorde kort voor rust nog twee keer.

Na rust maakte Junior Hoilett de 5-0. Cavallini kon in de 55ste minuut op vier goals komen, maar miste een penalty. In de 71ste minuut maakte David zijn tweede van de wedstrijd. Zes minuten later voltooide hij zijn hattrick en bepaalde zo de eindstand een kwartier voor tijd op 7-0.

Cuba eindigde na de derde nederlaag op rij op de laatste plaats in de poule. Martinique had Canada op papier nog van een kwartfinaleplaats kunnen weerhouden, maar dan had de ploeg met 12 doelpunten verschil moeten winnen van Mexico. Het werd echter 3-2 voor Mexico. De Mexicanen bereikten als ongeslagen poulewinnaar eveneens de kwartfinale.

Volledig scherm
De Canadese spelers vieren de ruime overwinning op Cuba. © AFP
Volledig scherm
Jonathan Day scoort voor Canada © AFP
  1. Mourinho bij Spurs: ‘Ik was altijd al bescheiden, jullie begrepen dat alleen niet’
    VIDEO

    Mourinho bij Spurs: ‘Ik was altijd al bescheiden, jullie begrepen dat alleen niet’

    José Mourinho zegt geleerd te hebben van de dingen die hij verkeerd heeft gedaan in zijn carrière. Zonder specifiek Manchester United, waar hij ruziënd ontslagen werd, te noemen zei de nieuwe coach van Tottenham Hotspur: ,,Ik realiseer me dat ik tijdens mijn carrière fouten heb gemaakt, maar ik zal niet dezelfde fouten maken. Ik zal nieuwe fouten maken”, aldus de Portugees tijdens zijn eerste persconferentie bij de Londense club.