Volledig scherm
Iker Casillas © AFP

Casillas voorlopig in begeleidingsstaf Porto

Iker Casillas maakt komend seizoen deel uit van de begeleidingsstaf van FC Porto. De Spaanse doelman is op de weg terug na zijn hartinfarct van begin mei. Casillas gaat een verbindende rol vervullen tussen de trainer en de spelers. Mogelijk dat zijn takenpakket daarna nog wordt uitgebreid naar andere functies binnen de club.

De 38-jarige Casillas raakte ruim twee maanden terug onwel op de training van zijn club. Nadat hij met spoed naar een ziekenhuis in de stad was vervoerd, constateerden de doktoren een myocardinfarct, een infarct aan het weefsel van het hart. Na vijf dagen mocht hij het ziekenhuis verlaten.

In maart van dit jaar verlengde Casillas zijn contract bij Porto. Of hij ook zelf weer gaat keepen als hij volledig is hersteld, is nu nog niet duidelijk.

Casillas speelde 167 interlands met Spanje en veroverde drie grote prijzen met de nationale ploeg: wereldkampioen in 2010 en Europees kampioen in 2008 en 2012.

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.