Volledig scherm
Antonio Conte. © AP

'Chelsea ontslaat coach Antonio Conte'

Antonio Conte is niet langer de coach van Chelsea. Volgens verschillende Italiaanse en Engelse media is de Italiaanse coach ontslagen door de Londense club. 

Conte werd in 2016 aangesteld als manager van Chelsea nadat hij tussen 2011 en 2014 coach was van Juventus en tussen 2014 en 2016 bondscoach van het Italiaanse elftal. In zijn eerste seizoen op Stamford Bridge won hij meteen de titel in de Premier League nadat Chelsea het seizoen daarvoor tiende was geworden.

Het succes van Conte en Chelsea kreeg afgelopen seizoen geen vervolg. Door een matige start liep Chelsea vanaf de eerste speelronde achter de feiten aan en kwam het uiteindelijk niet verder dan een vijfde plek en plaatsing voor de Europa League. 

Chelsea kwam nog niet met een verklaring, maar middenvelder Cesc Fàbregas nam op sociale media al wel afscheid van Conte. 

De media in Italië en Engeland denken ook al te weten wie de opvolger moet worden op Stamford Bridge: Napoli-coach Maurizio Sarri.

Cesc Fàbregas Soler on Twitter

Thank you Mister for another Premier League title and FA Cup. It wasn't easy for me to convince you in the beginning but in the end I hope I did you proud! Good luck for the future. #CFC