Club ontslaat speler na mislukte 'panenka’

VideoDe Venezolaanse spits Brendix Parra is door de clubleiding van Independiente de Campo Grande uit Paraguay ontslagen na een gemiste strafschop in de Copa Sudamericana. 

De aanvaller waagde zich aan een “panenka”, een stiftballetje vernoemd naar de bedenker, maar ging daarmee volledig de mist in. Mede daardoor werd de Paraguayaanse tweedeklasser uitgeschakeld in de eerste ronde.

Voorzitter Eriberto Gamarra liet onmiddellijk na het verloren duel met het Colombiaanse La Equidad weten dat de Venezolaan niet meer welkom was bij zijn club. ,,De raad van bestuur heeft beslist Brendix Parra uit het team te verwijderen vanwege de manier waarop hij de strafschop nam. Dat was totaal onverantwoordelijk”, zei de boze preses.

Independiente nam voor het eerst in de clubhistorie deel aan een continentale bekercompetitie.

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images
  1. Legendes ManUnited en Bayern spelen replay historische CL-finale
    Fotoserie

    Legendes ManUnited en Bayern spelen replay histori­sche CL-finale

    Twintig jaar na één van de meest krankzinnige ontknopingen in een Champions League-finale stonden de clubs van toen, Bayern München en Manchester United, opnieuw tegenover elkaar in een benefietduel. Onder anderen Jaap Stam, David Beckham, Peter Schmeichel en Ole Gunnar Solskjaer maakten hun opwachting bij de ‘legends’ van United. Roy Makaay, Lothar Matthäus, Stefan Effenberg, Giovanne Elber deden mee bij Bayern.