Volledig scherm
Cocu als trainer van Fenerbahçe. © AFP

Cocu met Fener dieper in zorgen door goal 'oude bekende' Chery

Fenerbahçe blijft slecht draaien onder Phillip Cocu. De trainer, die deze zomer overkwam van PSV, verloor met Fener in eigen huis van Kayserispor: 2-3. Tjaronn Chery, oud speler van onder andere FC Groningen en ADO Den Haag, maakte de winnende treffer.

De topclub uit Istanbul verloor de vorige twee competitiewedstrijden bij Yeni Malatyaspor en Göztepe allebei met 1-0. De ploeg van Cocu werd daarvoor al door Benfica uitgeschakeld in de derde voorronde van de Champions League.

De afgelopen dagen verschenen er verhalen in Turkse media dat de voormalige coach van PSV van plan zou zijn om op eigen initiatief terug te treden, na de teleurstellende start in het nog prille seizoen. Cocu ontkende dat echter in een bericht op de website van Fenerbahçe. ,,Niets van waar. Ik ben geen persoon die makkelijk opgeeft. Ik ben trots dat ik hier mag werken.''

Een paar dagen later ging het opnieuw mis voor Cocu. 'Fener' nam weliswaar via de nieuwelingen André Ayew en Islam Slimani tot twee keer toe de leiding, maar Kayserispor kwam weer terug door doelpunten van Bernard Mensah en Martin Skrtel (eigen doel). In de 69ste minuut trok Chery vanaf de rechterkant naar binnen. De 28-jarige middenvelder uit Enschede, die in de eredivisie naam maakte bij ADO Den Haag en FC Groningen, verraste doelman Harun Tekin met een schot in de korte hoek. Kayserispor, met ook Bilal Basaçikoglu en Deniz Türüc in de basis, hield in de slotfase met tien man stand nadat Samil Cinaz met rood van het veld was gestuurd.

  1. ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’
    Battle of Britain

    ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’

    Terwijl Manchester City zich ten koste van Swansea (2-3) plaatste voor de halve finales van de FA Cup, heroverde Liverpool ondanks een slippertje van Virgil van Dijk de koppositie door met 1-2 te winnen bij Fulham. Een mentaal voordeeltje? Gerard Wiekens (ex-Manchester City) en Erik Meijer (ex-Liverpool) laten de komende weken op deze site hun licht schijnen op de bloedstollende titelstrijd in de Premier League.