Volledig scherm
Thibaut Courtois na afloop van België - Rusland (3-1) gisteravond. © Getty Images

Courtois: Spaanse pers probeert me te vermoorden

VideoThibaut Courtois voelt zich bepaald nog niet op zijn gemak in zijn eerste seizoen bij Real Madrid. Dat de Belgische keeper gisteravond in het duel met Rusland ook nog eens geweldig blunderde, maakte zijn stemming er niet beter op. 

In België werd de misser van Courtois als ‘uiterst zeldzaam’ afgedaan, de Spaanse media kreeg geen genoeg van de herhalingen van de kolderieke fout.

België won nog wel (3-1). In Madrid lijken de problemen voor Courtois groter, nu hij onder de nieuwe coach Zinédine Zidane zijn basisplaats vooralsnog kwijt is. De Fransman liet Keylor Navas terugkeren in het doel. Met de doelman uit Costa Rica won Real de laatste drie seizoenen drie keer de Champions League.

,,Toch beschouw ik mezelf nog steeds als de beste keeper van de wereld’', zei Courtois op het trainingskamp van de Belgen. ,,Ik voel me sterk, ben kalm en speel doorgaans goed. Die fout tegen Rusland was een incident. Dat neemt niet weg dat ik ook van dit incident weer heb geleerd.’'

België hervat de campagne richting EK zondag in Nicosia met de wedstrijd tegen Cyprus. Voor de start van de training werd vrijdag een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de terreuraanslagen van precies drie jaar geleden op het vliegveld en de metro van Brussel.

Volledig scherm
Thibaut Courtois op doel tegen Ajax. © Getty Images
Volledig scherm
Thibaut Courtois op de bank bij Real Madrid. © Getty Images