Crystal Palace ook na debuut Hodgson nog (doel)puntloos

De trainerswissel Roy Hodgson voor Frank de Boer heeft bij Crystal Palace niet direct het gewenste resultaat opgeleverd. Southampton was op Selhurst Park met 0-1 te sterk, waardoor 'The Eagles' nog altijd zonder punten én goals onderaan de Premier League bungelen.

Hodgson had een basisplaats ingeruimd voor Timothy Fosu-Mensah, die een prima indruk achter liet. Patrick van Aanholt begon op de bank, terwijl Jairo Riedewald niet eens bij de wedstrijdselectie zat. Aan de kant van Southampton begon Virgil van Dijk op de bank, hij mocht in de slotfase invallen. Wesley Hoedt had een basisplaats.

Volledig scherm
© Photo News


Voetballend begon Crystal Palace goed aan de wedstrijd, maar het scoreverloop daarentegen was desastreus. Al na zes minuten mocht Steven Davis een rebound verzilveren, nadat een inzet van Dusan Tadic eerst gepareerd werd. Daarmee hadden 'The Saints' met hun eerste gecreëerde aanval de gewenste vroege openingstreffer te pakken. 

Southampton nam gaandeweg de wedstrijd het initiatief over in een wedstrijd die niet overliep van kansen. Na rust kreeg James Puncheon namens Crystal Palace twee opgelegde mogelijkheden, maar de middenvelder faalde opzichtig oog in oog met doelman Fraser Forster. 'The Eagles' waren niet bij machte om daarna door te drukken en de gelijkmaker te forceren.

Toen Hodgson een tactische wissel doorvoerde en Ruben Loftus-Cheek, één van de betere spelers aan Palace-zijde, naar de kant haalde, kon hij zelfs rekenen op een fluitconcert. Crystal Palace maakte in de slotfase geen enkele aanspraak op de gelijkmaker - zoals de ploeg het hele seizoen al geen doelpunten maakt. Na vandaag vestigde de club een nieuw record: nooit eerder scoorde een club langer niet na de start van een Premier League-seizoen. De teller staat inmiddels op ruim 450 minuten.

Fosu-Mensah wilde na de wedstrijd niet lang lang stilstaan bij het snelle ontslag van Frank de Boer. ,,We moeten verder, hoe moeilijk dat ook is'', zei de Amsterdammer. ,,We waren vandaag weer beter maar benutten opnieuw de kansen niet.''

Van Dijk

Volledig scherm
Virgil van Dijk © REUTERS

Lichtpuntje voor het Nederlands voetbal was de invalbeurt van Virgil van Dijk, die in januari zijn laatste wedstrijd speelde. Hij viel vlak voor tijd onder applaus in voor Dusan Tadic. Van Dijk weigerde in de voorbereiding nog mee te trainen omdat hij aasde op een grote transfer, maar Southampton liet de oud-speler van FC Groningen niet gaan. Vorig seizoen was hij nog aanvoerder.

Crystal Palace blijft puntloos én doelpuntloos onderaan en heeft nu zijn eerste vijf duels in de Premier League verloren. De eerste vier werden onder leiding van Frank de Boer afgewerkt, die vervolgens het veld moest ruimen. Ook Orlando Trustfull, assistent van De Boer, werd vandaag ontslagen bij de club.

Volledig scherm
© Photo News
Volledig scherm
© REUTERS