Volledig scherm
Frank de Boer. © USA TODAY Sports

De Boer met Atlanta naar kwartfinale Amerikaanse beker

Frank de Boer heeft het aardig op de rit bij Atlanta United. De kampioen bereikte dinsdag de laatste acht van het Amerikaanse bekertoernooi door een zege van 3-2 bij Columbus Crew.

Na vroege doelpunten van Brandon Vazquez en Miles Robinson stond de ploeg van De Boer na een kwartier op een comfortabele voorsprong. Nadat David Accam vlak voor de rust de aansluitingstreffer liet aantekenen voor Columbus Crew, bracht Brandon Vazquez in de 65ste de marge weer op twee. Daar kon een eigen doelpunt van keeper Brad Guzan niets meer aan veranderen. Wie in de kwartfinale de tegenstander wordt, is nog niet bekend. 

Ook in de competitie, de MLS, is Atlanta een moeilijke start inmiddels te boven. De kampioen staat vierde met vijf punter achterstand op koploper Philadelphia Union, dat echter twee duels meer speelde. Atlanta staat op 26 punten uit 15 wedstrijden. Philadelphia heeft 31 punten na 17 duels.

  1. Mourinho bij Spurs: ‘Ik was altijd al bescheiden, jullie begrepen dat alleen niet’
    VIDEO

    Mourinho bij Spurs: ‘Ik was altijd al bescheiden, jullie begrepen dat alleen niet’

    José Mourinho zegt geleerd te hebben van de dingen die hij verkeerd heeft gedaan in zijn carrière. Zonder specifiek Manchester United, waar hij ruziënd ontslagen werd, te noemen zei de nieuwe coach van Tottenham Hotspur: ,,Ik realiseer me dat ik tijdens mijn carrière fouten heb gemaakt, maar ik zal niet dezelfde fouten maken. Ik zal nieuwe fouten maken”, aldus de Portugees tijdens zijn eerste persconferentie bij de Londense club.