Volledig scherm
Mousa Dembélé namens België in actie op het WK 2018. © BELGA

‘Dembélé (32) stopt als international van België’

Mousa Dembélé stopt na 82 interlands als international van België. Dat bevestigen bronnen rondom de middenvelder aan Belgische media.  

Dembélé, tussen 2005 en 2010 actief voor Willem II en AZ, speelde sinds september vorig jaar al geen enkele interland meer. Het Nations League-duel met IJsland (0-3 zege) bleek tevens de laatste voor Dembélé. 

Als speler van Willem II maakte Dembélé in mei 2006 zijn debuut namens de Rode Duivels tegen Slowakije. De destijds negentienjarige middenvelder stapte die zomer over naar AZ, waar hij zich tot een gewaardeerde speler van het Belgische elftal wist te ontwikkelen. Met België kwam Dembélé uit op het WK 2014, het EK 2016 en het WK 2018. Op laatstgenoemde eindtoernooi werd België derde. Een vaste waarde was hij op die eindtoernooien steeds niet. Op het EK 2016 kwam hij zelfs maar één keer in actie. 

Inmiddels speelt Dembélé, nadat hij na zijn vertrek nog voor Fulham en Tottenham Hotspur speelde, voor het Chinese Guangzhou R&F. Dembélé is de tweede speler van de Belgische WK 2018-selectie die stopt bij de Rode Duivels. Eerder stopte Marouane Fellaini, eveneens actie in China, als international.