Volledig scherm
PREMIUM
Ole Gunnar Solskjaer troost Marcus Rashford. © BSR Agency

Dieper kan moreel verziekt Manchester United niet zinken

Manchester United wacht een enorme schoonmaakklus om het puin van jaren van wanbeleid op te ruimen. Zonder keiharde maatregelen rest de vergetelheid.

Volledig scherm
Paul Pogba. © Getty Images

Door Geert Langendorff

Met ontblote borst wandelde Paul Pogba over het veld van Old Trafford om het applaus van het publiek in ontvangst te nemen. De Fransman rechtte zijn rug en spande zijn buikspieren aan om zo gunstig mogelijk op de foto te komen. Geen seconde verraadde zijn lichaamstaal dat Manchester United zojuist het slotduel van de Premier League met 2-0 had verloren van degradant Cardiff City.

Bij het zien van zoveel zelfgenoegzaamheid sloegen bij één fan de stoppen door. Hij schold de middenvelder recht in zijn gezicht uit. De sterspeler van de club, als zesde geëindigd in de Premier League op 32 punten van kampioen Manchester City, reageerde sarcastisch. In plaats van zijn excuses te maken voor een desastreuze campagne stak hij zijn duimen in de lucht. De bodem van de put na jaren van wanbeleid leek bereikt.

  1. Legendes ManUnited en Bayern spelen replay historische CL-finale
    Fotoserie

    Legendes ManUnited en Bayern spelen replay histori­sche CL-finale

    Twintig jaar na één van de meest krankzinnige ontknopingen in een Champions League-finale stonden de clubs van toen, Bayern München en Manchester United, opnieuw tegenover elkaar in een benefietduel. Onder anderen Jaap Stam, David Beckham, Peter Schmeichel en Ole Gunnar Solskjaer maakten hun opwachting bij de ‘legends’ van United. Roy Makaay, Lothar Matthäus, Stefan Effenberg, Giovanne Elber deden mee bij Bayern.