Volledig scherm
Javairo Dilrosun © ANP Pro Shots

Dilrosun tot de winterstop uitgeschakeld

Javairô Dilrosun komt dit kalenderjaar niet meer in actie voor Hertha BSC. De jeugdige buitenspeler moet pauzeren wegens een spierblessure, die hij gisteravond opliep bij Oranje in de uitwedstrijd tegen Duitsland (2-2) voor de Nations League.

Dilrosun verving aan het einde van de eerste helft de geblesseerd geraakte Ryan Babel. De 20-jarige aanvaller van Hertha BSC moest na ruim een kwartier in de tweede helft zelf ook vroegtijdig naar de kant, uitgerekend tijdens zijn debuut voor Oranje.

Hertha-trainer Pal Dardai zei eerder vandaag al dat Dilrosun het komende duel met Hoffenheim in de Bundesliga zou moeten missen. Toen wist hij echter nog niet of het bij zijn waardevolle spits een spierverrekking of scheuring betrof. Nader onderzoek wees uit dat het om een forse blessure bij Dilrosun gaat.

,,Dit is niet normaal. We hebben dit seizoen nog nooit twee of drie keer achter elkaar met hetzelfde team kunnen spelen. Er zijn altijd wel een paar geblesseerden’', baalt de Hongaarse coach, die zich eerder kritisch uitliet over het feit dat bondscoach Ronald Koeman Dilrosun nu al voor Oranje selecteerde. Dardai vond dat te snel en is van mening dat de jongeling eerst langere tijd goed moet presteren.

De Amsterdammer tekende bij Hertha BSC tot dusver voor twee doelpunten en drie assists. Dilrosun kwam afgelopen zomer naar Berlijn, nadat hij vier jaar in de jeugd van Manchester City had gespeeld. Daarvoor droeg hij het shirt van Ajax.

  1. Sané en Duitsland halen opgelucht adem: schade aan enkel valt mee
    Schandalige overtreding

    Sané en Duitsland halen opgelucht adem: schade aan enkel valt mee

    Een schandalige trap op de enkel van aanvaller Leroy Sané deed bondscoach Joachim Löw van Duitsland in de extra tijd van het duel met Servië (1-1) even flink schrikken. Dader Milan Pavkov kreeg voor zijn grove charge de rode kaart en de Duitse spits van Manchester City keerde niet meer terug binnen de lijnen. Tot grote opluchting van onder anderen Löw bleek Sané echter geen fysieke schade te hebben opgelopen. ,,We mogen van geluk spreken’', verzuchtte Löw.