Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie

Drie EK-thuisduels lonken voor Nederland dankzij nederlaag Roemenië

Plaatst het Nederlands elftal zich voor het EK, dan speelt het in de groepsfase drie keer in de Johan Cruijff Arena. Dat komt doordat Roemenië in eigen huis verloor van Zweden (0-2).

Met een grote glimlach zal Ronald Koeman de uitslagen in de EK-kwalificatie vanavond nog eens hebben bekeken. Bekend was al dat het Nederlands elftal tijdens het EK sowieso twee duels in eigen huis zou spelen, maar door de Zweedse zege op Roemeens grondgebied komt daar zelfs nog een derde bij. Het heeft allemaal te maken met het feit dat Roemenië zich door de nederlaag niet meer bij de beste twee ploegen van groep F kan voegen. Die plaatsen zijn vergeven aan Zweden en het nog ongeslagen Spanje, dat in eigen huis Malta inmaakte (7-0). 

Drie duels in de Johan Cruijff Arena voor het Nederlands elftal dus. Een van die drie zou zomaar een ontmoeting met Roemenië kunnen zijn. Pakt de ploeg van Cosmin Contra via de Nations League op de valreep toch nog een EK-ticket, dan zullen zij sowieso voor één van hun groepsduels richting Nederland trekken.

Volledig scherm
Sebastian Larsson viert de goal van Robin Quaison (rechts). © BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
 1. Jij bepaalt: wordt het Ziyech of gewoon Messi?
  Wereldelftal

  Jij bepaalt: wordt het Ziyech of gewoon Messi?

  Het voetbaljaar leverde weer zo veel moois op. Het swingende Liverpool, dat de Champions League veroverde. Ajax, dat maar net een finaleplaats misliep. Oranje, dat bijna de eerste Nations League won. Op deze site vragen wij je hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2019. Welke elf spelers zou jij opstellen? En welke trainer moet deze ploeg leiden? Stemmen kan vanaf nu tot en met 31 december. De uitslag verschijnt vervolgens online.
 2. De nominaties voor het wereldelftal van het jaar 2019

  De nominaties voor het wereldelf­tal van het jaar 2019

  Het voetbaljaar leverde weer zo veel moois op. Het swingende Liverpool, dat de Champions League veroverde. Ajax, dat maar net een finaleplaats misliep. Oranje, dat bijna de eerste Nations League won. Op deze site vragen wij uw hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2019. Welke elf spelers zou u opstellen? En welke trainer moet deze ploeg leiden? Stemmen kan vanaf nu tot en met 31 december. De uitslag verschijnt vervolgens online en op 2 januari ook in deze krant. Stem via deze link! Bekijk hieronder de nominaties