Volledig scherm
© Getty Images

Duurste shirt in Premier League bij Newcastle United

Niet landskampioen Manchester City of Champions League-winnaar Liverpool FC vraagt het meeste geld voor een thuisshirt. Fans van Newcastle United, afgelopen seizoen nummer 13, zijn in de Premier League het duurst uit in de Premier League. Dat becijferde The Times

Newcastle vraagt 65 pond (73 euro) voor een tricot. Dat is nog altijd stukken minder dat wat een Ajax-shirt kost: 89, 95 euro. Bij Feyenoord ben je 5 cent meer kwijt. Bij PSV zijn de prijzen voor komend seizoen nog niet bekend. 

Wie een tricot van Virgil van Dijk of Georginio Wijnaldum  wil kopen, is 59,99 pond kwijt. Daarmee staat Liverpool op de vierde plek. Bij Chelsea en Manchester United betaal je met 64,95 pond meer. 

CL-finalist Tottenham Hotspur vroeg afgelopen seizoen 39 pond voor een tricot. Fans van landskampioen Manchester City waren vorig jaar 40 pond kwijt. Dat is 7 pond minder dan bij Aldershot, dat uitkomt in de National League (vijfde niveau). Bij sommige clubs, zoals Arsenal, Spurs en City, zijn de prijzen voor de nieuwe shirts nog niet bekend. 

Times Sport on Twitter

Newcastle United are charging supporters £65 for their new home shirt - making it the most expensive in English football, report @Dan_Clark5 and @Ben__Topliss #nufc See how your team compares: https://t.co/uumql40DXC

  1. Mourinho bij Spurs: ‘Ik was altijd al bescheiden, jullie begrepen dat alleen niet’
    VIDEO

    Mourinho bij Spurs: ‘Ik was altijd al bescheiden, jullie begrepen dat alleen niet’

    José Mourinho zegt geleerd te hebben van de dingen die hij verkeerd heeft gedaan in zijn carrière. Zonder specifiek Manchester United, waar hij ruziënd ontslagen werd, te noemen zei de nieuwe coach van Tottenham Hotspur: ,,Ik realiseer me dat ik tijdens mijn carrière fouten heb gemaakt, maar ik zal niet dezelfde fouten maken. Ik zal nieuwe fouten maken”, aldus de Portugees tijdens zijn eerste persconferentie bij de Londense club.