Eigenaar Leicester City stort met helikopter neer na wedstrijd

VIDEODe helikopter van de Thaise eigenaar van Leicester City is neergestort nabij het King Power Stadium. Vichai Srivaddhanaprabha zat in het gecrashte toestel.

Volledig scherm
Leicester City-eigenaar Vichai Srivaddhanaprabha na de wedstrijd tegen Bournemouth vorig jaar. © REUTERS

Omstreeks 22.00, anderhalf uur na afloop van het thuisduel met West Ham United (1-1), stortte de helikopter neer. Doelman Kasper Schmeichel rende volgens ooggetuigen als eerste naar buiten, samen met stewards, om hulp te bieden.

De dramatische gebeurtenis zorgde voor veel emotie rond het stadion. Hulpdiensten zijn in groten getale uitgerukt. Op social media zijn foto's te zien van een enorme vuurzee. Ook is er een foto gedeeld via Twitter waarop te zien is hoe de geliefde Vichai na de wedstrijd in zijn helikopter, die acht plaatsen heeft en op weg was naar Londen, lijkt te stappen. 

De identiteit van de passagiers is nog niet officieel bevestigd. Ook is niet duidelijk hoeveel andere mensen aan boord zaten. Volgens The Guardian hebben ooggetuigen gezien hoe de helikopter vlak nadat hij was opgestegen neerstortte. Dat gebeurde vlak bij een parkeerplaats. 

Spinnen

Volledig scherm
De brandende helikopter op de parkeerplaats bij het King Power Stadium in Leicester. © AP

Sky Sports-reporter Rob Dorsett meldt dat de helikopter zoals gebruikelijk na elke wedstrijd, opsteeg vanaf het veld. Vlak daarna verloor het toestel de controle waarna het enkele honderden meters verderop neerstortte. ,,De propeller van de staart leek niet te werken, waardoor de helikopter begon te spinnen”, zegt een getuige bij BBC. 

Volgens fotograaf Ryan Brown viel de motor plots uit. ,,De motor stopte gewoon. De helikopter maakte eerst een zoemend geluid, nadien was het muisstil en volgde er een luide knal.”

Sportjournalist Ben Jacobs zegt dat hij van King Power, het bedrijf van de Thaise clubeigenaar, te horen heeft gekregen dat Vichai Srivaddhanaprabha aan boord was van de helikopter. Een anonieme bron bevestigt dit tegenover de BBC. King Power komt later met een statement.

Aiyawatt Srivaddhanaprabha, de zoon van Vichai en vice-president van Leicester, zou niet bij de wedstrijd aanwezig zijn geweest. Volgens Dorsett was hij niet aan boord.

Landskampioen

Leicester City-eigenaar Srivaddhanaprabha, die de club kocht in 2010 voor 57 miljoen dollar, vliegt na wedstrijden normaal gesproken terug naar Londen. Met hulp van de Thaise zakenman werd Leicester City in 2016 landskampioen.

Vichai maakte fortuin in de detailhandel. Hij is volgens het blad Forbes een van de rijkste mensen uit Thailand, met een geschat vermogen van zo’n 5 miljard dollar. 

Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© Reuters
Volledig scherm
Na het 1-1-gelijkspel tegen West Ham pikte de helikopter van Srivaddhanaprabha zoals bij elke thuismatch op. Het ging echter snel mis. © Reuters