Volledig scherm
© AFP

Engelse politie arresteert man (64) in verband met dood Sala

Groot onderzoekDe Engelse politie heeft vandaag een man opgepakt, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Cardiff City-spits Emiliano Sala. Dat meldt de BBC. Hem wordt dood door schuld verweten. 

Sala (28) kwam op 21 januari om het leven bij een vliegtuigongeluk. De Argentijn was kort voor de rampvlucht door Nantes verkocht aan Cardiff.  De 64-jarige verdachte is een man uit Yorkshire. Wat zijn precieze betrokkenheid is, is nog niet gezegd. Hoofdinspecteur Simon Huxter. ,,Dit is het eerste resultaat van een groot onderzoek naar de omstandigheden rond de dood van meneer Sala.”

Sala en piloot David Ibbotson zaten in het vliegtuig dat op maandag 21 januari van de radar verdween. De twee waren op weg van Frankrijk naar Engeland, nadat de voetballer van FC Nantes voor 20 miljoen euro was overgenomen door Cardiff City. Het lichaam van Sala werd later gevonden, dat van de piloot niet.

  1. Mourinho bij Spurs: ‘Ik was altijd al bescheiden, jullie begrepen dat alleen niet’
    VIDEO

    Mourinho bij Spurs: ‘Ik was altijd al bescheiden, jullie begrepen dat alleen niet’

    José Mourinho zegt geleerd te hebben van de dingen die hij verkeerd heeft gedaan in zijn carrière. Zonder specifiek Manchester United, waar hij ruziënd ontslagen werd, te noemen zei de nieuwe coach van Tottenham Hotspur: ,,Ik realiseer me dat ik tijdens mijn carrière fouten heb gemaakt, maar ik zal niet dezelfde fouten maken. Ik zal nieuwe fouten maken”, aldus de Portugees tijdens zijn eerste persconferentie bij de Londense club.