Robert Lewandowski (links) en Timo Werner: erfgenamen van Gerd Müller.
Volledig scherm
PREMIUM
Robert Lewandowski (links) en Timo Werner: erfgenamen van Gerd Müller. © BSR Soccrates, AFP

Erfgenamen van Gerd Müller: Lewandowski de beste, Werner komt eraan

Kijk op VoetbalOnze voetbalexpert Maarten Wijffels verkeert als jeugdspeler en journalist al bijna een leven lang in het Nederlandse profvoetbal. In Kijk op voetbal signaleert hij de laatste trends, ontwikkelingen en andere opmerkelijke zaken op de velden van wereldsport nummer 1. Vandaag: de klassieke spits is dood, leve de alleskunner!

1.

Laatst kreeg Julian Nagelsmann de vraag: wie is momenteel de perfecte spits in het topvoetbal? De trainer van RB Leipzig antwoordde snel. ,,Dat is Robert Lewandowski. Ik denk op dit moment de beste, meest complete spits van Europa.’’ Vervolgens noemde hij ook een aanvaller uit zijn eigen team, als iemand die de beste kan wórden: Timo Werner.

  1. Rusland ontkent omkoping FIFA-leden bij toewijzing WK, FIFA steunt onderzoeken
    Update

    Rusland ontkent omkoping FI­FA-le­den bij toewijzing WK, FIFA steunt onderzoe­ken

    Rusland heeft de nieuwe beschuldigingen van omkoping uit de Verenigde Staten met betrekking tot het WK voetbal van 2018 nadrukkelijk afgewezen. ,,Dit was op geen enkele manier geassocieerd met smeergeld, we wijzen het categorisch af”, zegt een woordvoerder van het Kremlin tegen persbureau Interfax. De FIFA steunt alle onderzoeken naar vermeende misdrijven, maakte de wereldvoetbalbond vanmiddag.