Volledig scherm
Fans van Lazio in het Stadio Olimpico in Rome. © AP

Gewaarschuwd Lazio gaat optreden tegen racisme op tribunes

Lazio gaat maatregelen nemen tegen racisme. De Italiaanse club reageert daarmee op een waarschuwing van de UEFA, die de club kreeg voor het gedrag van een deel van de aanhang. Volgens de UEFA hebben Lazio-fans zich schuldig gemaakt aan racisme.

“Benadrukkend dat de reputatie en traditie van de club verdedigd zullen worden, kondigt de club aan dat er onmiddellijk stappen ondernomen worden om de verantwoordelijken te identificeren en uit het stadion te weren”, meldt Lazio in een verklaring. Maandag meldde de UEFA dat het een onderzoek heeft ingesteld naar racistisch gedrag tijdens de Europa League-wedstrijd van donderdag tussen Lazio en Stade Rennes.

In het Italiaanse voetbal is racisme aan de orde van de dag. Zo klonken er onder meer oerwoudgeluiden in de richting van de donkere Belgische spits Romelu Lukaku van Inter. Ook andere spelers werden dit seizoen al racistisch bejegend.

Lazio heeft een slechte reputatie op het gebied van racisme. De club is berucht om een groep extreem-rechtse aanhangers.

Volledig scherm
© REUTERS