Volledig scherm
Joseph Scally (l) in de duel met Oranje-aanvaller Jayden Braaf op het WK onder 17. © BSR Agency

Gladbach verzekert zich van 16-jarig Amerikaans talent

Borussia Mönchengladbach heeft zich nu al verzekerd van de komst van Joseph Scally. De 16-jarige Amerikaanse verdediger blijft nog wel een jaar in eigen land voetballen bij New York City FC. Scally komt in januari 2021 naar Duitsland.

De jonge verdediger staat bekend als een van de grootste Amerikaanse talenten in jaren. Scally kreeg al in mei vorig jaar een profcontract bij New York City. Alleen Freddy Adu was jonger toen hij als prof aan de slag ging in de MLS. Scally kwam al eens in actie in een bekerwedstrijd van New York City, maar tot een debuut in de MLS kwam het nog niet. 

De Amerikaan deed onlangs met zijn land mee aan het WK voor spelers onder 17 jaar in Brazilië. ‘Team USA’ bleef daar steken in de groepsfase, na een nederlaag in de laatste wedstrijd tegen Oranje onder 17 (4-0).

,,We zien veel potentie in Joe en kijken uit naar zijn komst in januari 2021‘’,  zei technisch directeur Max Eberl van Borussia Mönchengladbach. ,,Hij is een toptalent, die we al lang volgen.” Op 1 januari 2021, een dag na zijn 18de verjaardag, komt Scally naar de Bundesliga.

 1. Jij bepaalt: wordt het Ziyech of gewoon Messi?
  Wereldelftal

  Jij bepaalt: wordt het Ziyech of gewoon Messi?

  Het voetbaljaar leverde weer zo veel moois op. Het swingende Liverpool, dat de Champions League veroverde. Ajax, dat maar net een finaleplaats misliep. Oranje, dat bijna de eerste Nations League won. Op deze site vragen wij je hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2019. Welke elf spelers zou jij opstellen? En welke trainer moet deze ploeg leiden? Stemmen kan vanaf nu tot en met 31 december. De uitslag verschijnt vervolgens online.
 2. De nominaties voor het wereldelftal van het jaar 2019

  De nominaties voor het wereldelf­tal van het jaar 2019

  Het voetbaljaar leverde weer zo veel moois op. Het swingende Liverpool, dat de Champions League veroverde. Ajax, dat maar net een finaleplaats misliep. Oranje, dat bijna de eerste Nations League won. Op deze site vragen wij uw hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2019. Welke elf spelers zou u opstellen? En welke trainer moet deze ploeg leiden? Stemmen kan vanaf nu tot en met 31 december. De uitslag verschijnt vervolgens online en op 2 januari ook in deze krant. Stem via deze link! Bekijk hieronder de nominaties