Griezmann arriveert in Barcelona

VideoEen dag nadat de transfer is beklonken, meldt Antoine Griezmann zich in Barcelona. Daar is hij zaterdagavond gepresenteerd. 

Volledig scherm
Antoine Griezmann. © EPA

De man van 120 miljoen (clausule in zijn contract) tekende voor vijf jaar bij de kampioen van Spanje, tot 2024.  ,,Ik ben erg blij en kijk ernaar uit om mijn teamgenoten te leren kennen", zei Griezmann bij zijn presentatie. De transfer van de Franse spits hing al geruime tijd in de lucht. De aanvaller wilde zelf dolgraag, maar zijn club Atlético Madrid steggelde met FC Barcelona over de gelimiteerde transfersom. De gemoederen liepen zelf zo hoog op dat Griezmann ontbrak op de eerste trainingen van Atlético. 

Hij schoof zijn ambities niet onder stoelen of banken. ,,Ik wil alles winnen bij de club. De titel, de beker en de Champions League. Dat zijn mijn doelstellingen en die van de club.” Bij FC Barcelona gaat Griezmann onder andere samenspelen met Frenkie de Jong, die hij de beste speler noemde tegen wie hij ooit speelde. 

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.