Volledig scherm
Manchester City-coach Pep Guardiola. © BSR Agency

Guardiola geeft advies aan Everton: ‘Ga door met Marco Silva’

Everton moet geduld hebben met trainer Marco Silva, ook al levert hij op dit moment niet de gewenste resultaten. Dat zegt trainer Pep Guardiola van Manchester City, vanavond (20.45 uur) op Goodison Park de tegenstander van Everton. 

Silva ligt onder vuur bij de fans van The Toffees na een serie teleurstellende uitslagen: van de laatste twaalf wedstrijden won Everton er maar drie. Everton staat nu negende in de Premier League. Manchester City komt vanavond bij winst op Everton op gelijke hoogte komen met Liverpool, al heeft de ploeg van Guardiola na vanavond wel een wedstrijd meer gespeeld. 

,,Mijn advies is, ga door met Silva. Als ze in hem geloven bij die club, moeten ze hem in dienst houden. Je hebt geen enkele garantie dat een nieuwe trainer het beter doet. Geduld is belangrijk, een coach heeft tijd nodig om een team te vormen,” aldus de Spaanse coach, die ook pas in zijn tweede seizoen succes had met Manchester City en de titel in de Premier League veroverde. In zijn eerste seizoen werd City derde in de Premier League, werd zijn ploeg in de achtste finale van de Champions League uitgeschakeld door AS Monaco en werd met 4-0 verloren bij Everton, toen nog gecoacht door Guardiola's goede vriend Ronald Koeman. ,,De mensen beseffen niet hoe moeilijk het soms is een team op te bouwen. Daar heb je tijd voor nodig.” 

Marco Silva trad in juli 2018 aan bij Everton als opvolger van Sam Allardyce. Sinds het vertrek van David Moyes naar Manchester United in de zomer van 2013 stonden ook Roberto Martínez (drie seizoenen) en Ronald Koeman (anderhalf jaar) aan het roer op Goodison Park. 

Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© BSR Agency