Volledig scherm
Mario Balotelli © EPA

Harde kern Brescia: ‘Houding van Balotelli is arrogant’

Mario Balotelli wordt door de harde kern van Brescia beschuldigd van arrogantie. Ook nemen de fans het op voor Verona, de club waar de Italiaanse spits vorige week racistisch werd bejegend.

,,We twijfelen er niet aan dat Balotelli een Italiaan en zelfs Bresciaan is”, schrijven de supporters in een brief. ,,Maar de arrogantie die hij constant uitstraalt is niet te verdedigen.”

De supporters gaan ook in op het stadionverbod voor Luca Castellini, één van de leiders van de harde kern van Verona, die deze week uitsprak dat Balotelli nooit een ‘echte Italiaan zal zijn.’ ,,De eigen uitlatingen van een van de leiders van de Verona Curva kunnen nooit de heksenjacht van de media op de ultra's rechtvaardigen. Dat betekent niet dat sommige spreekkoren acceptabel zijn, maar ook niet dat de fans van Verona racistisch zijn of dat de Verona Curva een soort KKK is.”

Bekijk hier het moment dat Balotelli reageert op de racistische uitlatingen:

  1. Nieuwe MLS van start zonder Jans, maar met De Boer, Beckham en Henry
    Voorbeschouwing

    Nieuwe MLS van start zonder Jans, maar met De Boer, Beckham en Henry

    Strijden Frank de Boer en Atlanta United weer tot het einde mee om de titel in de Major League Soccer? Eindigt FC Cincinnati met Siem de Jong, Jürgen Locadia en Maikel van der Werff dit jaar niet als laatste? En hoe doet Thierry Henry het als coach van Montreal Impact in de Verenigde Staten? Met DC United - Colorado Rapids begint zaterdag om 19.00 uur het nieuwe seizoen in de MLS en ook voor Nederlanders is die competitie het volgen waard.