Volledig scherm
Mauro en Wanda Icardi. © REUTERS

Hoe Mauro en Wanda Icardi zich onmogelijk maakten in Milaan

TijdlijnInternazionale betaalde in 2013 zes miljoen euro aan Sampdoria voor de diensten van Mauro Icardi. Sindsdien scoort de Argentijnse spits er lustig op los in Milaan, maar kende hij vooral ook een haat-liefdeverhouding met de fans. Vanochtend werd volgens Italiaanse media de auto van zijn vrouw, én zaakwaarneemster, Wanda bekogeld met stenen. Ook Icardi's kinderen zaten in de auto. Hoe het zover heeft kunnen komen?

Icardi (25) ondertekent op 7 oktober 2016 een nieuw contract bij Internazionale dat hem tot 2021 bij de club houdt. De Argentijn gaat 4,5 miljoen euro per jaar verdienen en voor 110 miljoen euro kunnen andere clubs hem overnemen. Wanda Icardi, de ex-vrouw van Icardi's voormalig teamgenoot Maxi López, is niet alleen de partner van Icardi, maar ook zijn zaakwaarneemster. Ze beweert dat haar man een nieuw contract bij Inter verkoos boven een vertrek naar Napoli.

Quote

Jij bent geen man. Jij bent geen captain. Jij bent een smerig stuk stront.

Spandoek van de harde kern van Internazionale

Het is een poging om de relatie tussen Icardi en de harde kern van Internazionale te herstellen. In Icardi's boek Sempre Avanti had de Argentijn namelijk gepocht over een aanvaring met een van ultra's van de Curva Nord. ,,Jij bent geen man. Jij bent geen captain. Jij bent een smerig stuk stront", viel er vervolgens te lezen op een spandoek in de thuiswedstrijd tegen Cagliari, waarin hij tot overmaat van ramp ook nog een penalty miste. Tot vreugde van de eigen fans, die hem liever vandaag dan morgen zien vertrekken.

Maar Icardi vertrekt niet. Hij blijft maar scoren voor Inter en in september 2017 komt Wanda met een volgend charmeoffensief als ze zegt dat ze hoopt dat Icardi voor altijd aanvoerder van Inter blijft. Desondanks laat ze ook nog regelmatig weten dat er genoeg kapers op de kust zijn voor haar man. ,,Ik heb wat belletjes gekregen, maar ik zeg liever niet van welke clubs. Hij is ten minste tweehonderd miljoen euro waard.”

Tekst gaat verder onder de foto...

Volledig scherm
Het spandoek van de Curva Nord richting Icardi. © AFP

Niet veel later, eind 2017, valt voor het eerst de naam van Real Madrid. ,,Als het aan Mauro ligt, blijft hij bij Inter voor de rest van zijn leven. Maar er zijn andere omstandigheden die meespelen. Sommige grote clubs laten hun waardering blijken dus ik moet op z'n minst naar ze luisteren", stelt Wanda, die vervolgens in maart 2018 de Inter-fans alsnog gerust stelt: ,,We zien de contractonderhandelingen met vertrouwen tegemoet. Ik heb de directeuren van Inter ontmoet en we hebben veel gelachen. Ik grapte nog dat we haast moeten maken, omdat Mauro duurder wordt met elke dag die verstrijkt.”

Toch blijven de transferperikelen rondom Icardi maar doorgaan en witte rook in de vorm van een nieuw contract blijft uit. In mei 2018, vlak voor de zomerse transfermarkt, waarschuwt Wanda de clubleiding van Inter: ,,Er zijn grote clubs die de ontsnappingsclausule van 110 miljoen euro willen betalen. En eigenlijk is dat niet eens veel geld voor een speler als Mauro.”

Icardi blijft echter wederom bij Inter, maar van een nieuw contract is ook na de zomer nog steeds geen sprake. In december 2018 is Wanda het ineens zat. ,,Een contractverlenging? We zijn heel ver van elkaar verwijderd. Het irriteert me wat er allemaal geschreven wordt. Niemand vraagt iets aan ons. Inter wilde Icardi deze zomer naar Juventus sturen, maar het was Mauro die ‘nee’ zei en wilde blijven.”

Volledig scherm
Mauro Icardi. © Getty Images

Stroeve onderhandelingen

Volledig scherm
Mauro Icardi en Luciano Spalletti gunnen elkaar geen blik. © REUTERS

In de Italiaanse media wordt Wanda Icardi steeds vaker verweten dat zij verantwoordelijk is voor de stroeve contractonderhandeling tussen haar man en Inter. De Argentijn blijft desondanks achter zijn vrouw staan en stelt dat zij hoe dan ook zijn zaakwaarneemster blijft, ondanks er door Inter wordt geopperd een andere zaakwaarnemer te nemen.

Vorige week stelt Wanda dat haar man wel eens wat meer bescherming en waardering mag krijgen bij Inter. ,,Er worden heel nare dingen geschreven", aldus Wanda, die nog steeds in het midden laat of een contractverlenging op komst is.

Op 13 februari, in aanloop naar de Europa League-wedstrijd tussen Rapid Wien en Internazionale, wordt bekend dat de aanvoerdersband van Icardi is afgepakt door coach Luciano Spalletti. Samir Handanovic is de nieuwe captain van de Nerazzurri en Icardi, die tot nu toe 122 keer scoorde in 210 wedstrijden voor Inter, weigert als onderdeel van de groep mee te reizen naar Wenen. Het is een nieuw hoofdstuk in de Icardi-soap, die inmiddels bizarre vormen aan begint te nemen.

Vanochtend wordt zelfs de auto van Wanda en haar kinderen bekogeld door een fan van de club. Volgens verschillende Italiaanse media zijn de vrouw en haar kinderen ongedeerd gebleven. De politie is nog op zoek naar de dader. Betekent de aanval een definitieve scheiding tussen Icardi en Inter?