Volledig scherm
© Getty Images

Hoeness wil over twee jaar volle kassa achterlaten bij Bayern

Uli Hoeness, de voorzitter van de rvc van Bayern München, wil over zo’n drie jaar zijn functie bij de recordkampioen neerleggen. ,,Ik doe dit werk nog twee à drie jaar en wil mijn opvolger een volle kassa achterlaten. Dan kunnen ze met dat geld doen wat ze willen”, zei de 66-jarige voorzitter bij een economische bijeenkomst over ondernemen in de deelstaat Saksen in het stadion van Dynamo Dresden.

Hoeness is sinds november 2016 weer voorzitter van de raad van toezicht van Bayern. Zijn ambtsperiode duurt tot 2019. ,,Mijn opvolger moet iemand zijn die een menselijke kant heeft. En hij moet uit het voetbal komen. Als ik iemand zou weten die dat heeft en kan, dan zou ik volgend jaar stoppen.”

Als achttienjarige middenvelder kwam hij in 1970 bij Bayern en won zo’n beetje alle prijzen die hij kon winnen, voordat hij in 1979 wegens blessures moest stoppen. Na dertig jaar als manager en directeur volgde hij in 2009 Franz Beckenbauer op als voorzitter. Na zijn veroordeling wegens belastingfraude legde hij in 2014 zijn functie neer. Na anderhalf jaar keerde hij terug bij Bayern.