Volledig scherm
Steffi Jones. © Getty Images

Hrubesch volgt ontslagen Jones op bij Duitse voetbalsters

Horst Hrubesch moet ervoor zorgen dat de Duitse voetbalsters het WK van volgend jaar in Frankrijk halen. De Duitse bond DFB heeft bondscoach Steffi Jones ontslagen en hoopt dat de vrouwen met Hrubesch langs de lijn zich kwalificeren voor de mondiale eindronde.

Jones (45) lag vorig jaar al onder vuur na de vroege uitschakeling op het EK in Nederland, maar desondanks besloot de DFB toen haar contract te verlengen tot en met het WK 2019.

De Duitse voetbalsters waren jarenlang toonaangevend in Europa, maar die status is afgebrokkeld. In de WK-kwalificatie incasseerde de ploeg van Jones een zeldzame nederlaag tegen IJsland (2-3). De Duitse bond besloot in te grijpen nadat de voetbalsters onlangs ook teleurstelden op een oefentoernooi in de Verenigde Staten. Oud-international Jones, die zelf in 2003 met haar land de wereldtitel veroverde, moet plaatsmaken voor Hrubesch.

De 66-jarige Duitser werkt al jarenlang bij de bond als trainer van de nationale jeugdelftallen. De oud-spits leidde het olympische elftal naar zilver op de Spelen van 2016 in Rio.

Volledig scherm
Steffi Jones. © AFP
Volledig scherm
Horst Hrubesch. © epa