Volledig scherm
Gianni Infantino © REUTERS

Infantino eist maatregelen Italië tegen racisme in stadions

Voorzitter Gianni Infantino van de wereldvoetbalbond FIFA eist concrete maatregelen van de Italiaanse voetbalbond tegen racistisch gedrag in stadions. ,,We kunnen racisme niet accepteren, niet in de maatschappij en niet in het voetbal. In Italië is de situatie niet verbeterd en dat is een ernstige zaak", zei Infantino in een tv-programma van de Italiaanse omroep Rai.

De FIFA-preses reageerde op nieuwe incidenten tijdens het duel zondag tussen Atalanta en Fiorentina (2-2). Het duel werd korte tijd stilgelegd nadat de Braziliaanse middenvelder Dalbert van de club uit Florence bij de arbitrage had geklaagd dat hij het doelwit was van racistische beledigingen vanuit het publiek. Via de stadionspeaker werden de boosdoeners opgedragen te stoppen met de kwetsende uitingen, anders zou het duel worden gestaakt. Uiteindelijk werd de wedstrijd uitgespeeld.

,,De mensen die zich schuldig maken aan racisme, dienen geïdentificeerd te worden en geen toegang meer te krijgen tot een stadion", benadrukte Infantino. ,,Je mag niet bang zijn om racisten te veroordelen. We moeten ze juist bestrijden totdat ze stoppen."

Volledig scherm
De Braziliaanse middenvelder Dalbert van Fiorentina was vanmiddag het slachtoffer van racisme. © EPA