Volledig scherm
Borussia Dortmund na het verloren duel met Tottenham Hotspur (0-3). © Getty Images

Kappersaffaire Dortmund ettert door: ‘Bemoei je niet met onze spelers’

De selectie van Borussia Dortmund was de afgelopen dagen mikpunt van kritiek omdat het in de aanloop naar het verloren Champions League-duel met Tottenham Hotspur (0-3) een sterkapper had laten invliegen. Düsseldorf-trainer Friedhelm Funkel noemde deze actie ‘wahnsinn'. Dit leidde weer tot woede bij de clubleiding van Dortmund.  

,,Ik vind het gewoon verbazingwekkend”, aldus Funkel in de Duitse krant Bild.  ,,Twee spelers waren eerder al hun paspoort vergeten, één verloor z'n instapkaart. Ik vraag me af waar ze dan zijn met hun gedachten voor zo'n belangrijke wedstrijd. En dan die kapper die om 20.00 uur naar de kamer moet komen? Dat zou vroeger nooit gebeuren en vandaag de dag zou het ook niet moeten kunnen.”

Michael Zorc, sportief directeur van Dortmund, kon de woorden van Funkel niet waarderen, zo liet hij vanmiddag op een persconferentie blijken. ,,Ik ken Friedhelm goed en ik mag hem zeer. Toch wil ik hem dringend adviseren om na te denken over zijn eigen spelers en zich daarover uit te laten. Niet over de onze.” 

Bovendien bespeurde Zorc hypocrisie bij Funkel. ,,Het is wat pikant, maar ik weet toevallig dat de selectie van Düsseldorf voor het duel met VfB Stuttgart óók een kapper in het hotel heeft laten langskomen. Onze spelers moesten hierom glimlachen en schudden hun hoofd.”

Klein verschil: Düsseldorf won vervolgens het duel met 3-0, Dortmund ging met diezelfde cijfers onderuit.

Volledig scherm
Friedhelm Funkel © BSR Agency
Volledig scherm
Michael Zorc © EPA